lørdag 28. desember 2019

Det er elegant!

Ssens trio gir oss en ytterst flott og elegant versjon av «Divertimento i Ess-dur» K563 av Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Her satt sammen med Mozarts «Preludier og fuger» K404a.

Det er en av de flotteste stryketrioene Ssens trio har tatt med på denne platen. Den setter på mange måter en standard for komposisjoner for denne besetningen. Og det er egentlig litt underlig at Mozart ikke skrev flere verk for de tre instrumentene - fiolin, bratsj og cello. Men når det er sagt - dette Divertimentiet er meget sentral i hans store kammermusikkproduksjon.
Musikernes spill er selvsagt nydelig. Deres innstudering av dette verket er solid og formidlingen av musikken er superb.
Koblingen med seks satsene i «Preludier og fuger» k.404a er veldig fin lytting, der Mozart selv (antas det) har skrev adagioer som forspill til Bachs fuger i «Das Wohltemperierte Klavier». Men tross alt - de kommer litt i skyggen av platas hovedverk.
Det er tre samstemte musikere som formidler sine fine tolkninger av Mozarts musikk.
Sølve Sigerland (fiolin), Henninge Landaas (bratsj) og Ellen Margrete Flesjø (cello) utgjør musikerne i denne trioen som først så dagens lys i 2014. Og det er to år siden de ga ut en plate med trioer av Beethoven - en plate som ble belønnet med «Supersonic award» i Pizzicato Magazine.

WOLFGANG AMADEUS MOZART: «Divertimento Ess-dur» og «Preludier og Fuger»
Ssens trio
Lawo Classics LWC 1170 (2019)
Spilletid: 66:52Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar