tirsdag 6. oktober 2020

En mozartsk åpenbaringDet er delikat, det er virtuost og det er en nytelse å lytte til. Her er musikken for fiolin og orkester, signert Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Og den musikalske åpenbaringen er i første rekke takket være Baiba Skride, men også Eivind Aadland har hatt en finger (eller dirigentpinne) med i spillet.

5 fiolinkonserter og tre mindre verk for fiolin og orkester får vi servert på denne dobbel-cd'en, der Svenska kammarorkestern er meget lydhøre medspillere. 
Platas solist har en rekke herlige innspillinger bak, blant annet med Oslo-filharmonien. Denne gangen er det en av musikkens store mestere som hun gir seg i kast med. Og hun spiller med stor innlevelse og forståelse for denne musikkens skjønnhet og lekenhet.
Spillet er så naturlig at man umiddelbart tenker - joda, slik skal det gjøres. 
Det finnes tusenvis av innspillinger når det gjelder Mozart og fiolinkonserter. Baiba Skrides spill er virtuost - det er inderlig og de musikalske fargene brer seg perfekt ut fra høyttaleren. 

Det er det svenske kammerorkesteret som ledes av den norske dirigenten Eivind Aadland. Både orkester og dirigent har en rekke meget fine innspillinger i bagasjen, og denne platen føyer seg meget pent inn i en musikalsk suksess.

Sett deg ned å nyt. Dette er formidling i verdensklasse!

På platen:
«Fiolinkonsert nr.1 B-dur K207»
«Fiolinkonsert nr.2 D-dur K211»
«Fiolinkonsert nr.3 G-dur K216»
«Fiolinkonsert nr.4 D-dur K218»
«Fiolinkonsert nr.5 A-dur K219»
«Adagio E-dur K261»
«Rondo B-dur K269»
«Rondo C-dur K373»

WOLFGANG AMADEUS MOZART: Fiolinkonserter
Baiba Skride, fiolin
Svenska Kammarorkestern - Eivind Aadland (dirigent)
ORFEO C997201 (2020)
Spilletid: 128:59
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar