fredag 30. oktober 2020

Mest for moro


En stryketrio uten fiolin, er usedvanlig. Av de mer kjente komponister i verden som har skrevet for en slik trio er Michael Haydn (bror av den litt mer berømte Joseph). Og når man skal spille inn plate tyr man til bestillingsverk, samt mer eller mindre liflige arrangementer av eksisterende musikk.


Trioen - som består av Lars Marius Høiås (bratsj), Jostein Brødreskift (kontrabass) og Eivind Rossbach Heier (cello) - oppviser en solid porsjon dyktighet som instrumentalister med denne innspillingen. Og det begynner særs spesielt - men bestillingsverket «Trio (no) Trouble, The Devils Deal Trio». Dette er et verk som bør tas med et lite smil om munnen, for her finnes sitater, musikalske krumspring og en rekke tildragelser i retning den klassiske musikken. Og det kan tenkes at verket er skrevet med et lite infamt smil rundt munnen. Underholdende er det i alle fall.

Resten av platen er - med unntak av divertimentiet til Michael Haydn - arrangementer av solide verk, så som 2. satsen fra Beethoven syvende symfoni, en satsvariant av Johann Sebastian Bachs cellosuite nr.6, samt en sats fra Mozarts Stryketrio I Ess-dur KV563.

Helt til slutt serveres en morsom tolkning av «Waltzing Matilda».

Jeg vil nok mene at å oppleve dette trekløveret i fri dressur i konsertsalen, eller på låven, eller i et bryllup vil fungere optimalt. De spiller på et litt skjevt klassisk tolkningsblikk. På cd fungerer det sånn pass pluss......

TRIO NO TREBLE: Brøske, Beethoven, Bach, Mozart
ØRA Fonogram OF167 (2020)
Spilletid: 44.13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar