tirsdag 27. juli 2021

Lidenskap og musikalsk romantikk


 Gitaristen Marius Noss Gundersen er ute med nok en plate. Denne gangen har han viet hele innspillingen til arrangementer av brasilianske Marco Pereira. 


Pereira er en av Brasils dyktige komponister og arrangører. Og her ristes den ene musikalske perlen etter den andre ut av ermet. De fleste stykkene på platen er av brasiliansk opprinnelse, men også musikk av operettekomponisten Nicholas Brodzsky og musikalkomponisten Richard Rodgers er med på denne luftige innspillingen.

En blir lett forelsket i både musikken som presenteres og ikke minst det eminente gitarspillet til Marius Noss Gundersen. Skulle tro at den mannen har brasiliansk musikkblod i årene, for dette er strengespill som virkelig oser av kvalitet.

Plata er lettbent, uten de store musikalske utfordringene for øret. Og når denne lille tekst skrives, så steker det østlandske Norge av sydensol - så da er det jo bare å anbefale denne platen sammen med et glass med noe kaldt og godt i. Med andre ord - bare å nyte - det har både sjel og kropp godt av!

Blant komponistene på denne platen finner du foruten tidligere nevnte Rodgers og Brodzsky -  Hélio Delmiro, Chico Buarque, Antonio Carlos Jobim og Egberto Gismonti.

Det er egentlig svært lite å utsette på innspillingen, men jeg kunne ønsket meg litt mer tekst om musikken og komponistene, samt rundt 10 minutter til med denne fengede musikken.

MARIUS NOSS GUNDERSEN: Arrangements for guitar av Marco Pereira
Gvito Records GVR007CD (2021)
Spilletid: 42:55

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar