onsdag 13. oktober 2021

Spennende fra Det Norske Kammerorkester


 Det Norske Kammerorkester og deres nye leder Pekka Kuusisto er ute med den første innspillingen i deres samarbeid. Vi får presentert musikk av Nico Muhly (f. 1981) og minimalistenes ringrev Philip Glass (f. 1937)


Igjen viser kammerorkesteret hvilket eminent ensemble vi har her hjemme. Spillet er tett og intenst - noe som ikke minst gjør seg gjeldende i Philip Glass' tredje strykekvartett som vi her finner i et arrangement for strykeorkester av Pekka Kuusisto. Musikken er enkel å forholde seg til - ikke nyskapende på noen måte - men gir et solid bilde av Glass sin minimalistiske stil. Og her kommer orkesterets fremoverlente spill til sin rett. Det blir aldri kjedelig - til tross for formens tidvise gjentagenhet.

Vi møter orkesterlederen på fiolin og komponist Muhly på klaver i et lite og vakkert stykke musikk også. «The Orchard» er en kammermusikalsk perle signert Philip Glass - godt formidlet av de to musikerne.

Men det er Muhlys fiolinkonsert «Shrink» som er platas hovedverk. Og her kan man virkelig registrere hvordan solostemmen og lederoppgaven til Kuusisto smelter sammen med orkesterets musikere i en aldri så liten åpenbaring av et verk.

Det blir spennende å følge samarbeidet mellom Kuusisto og Det Norske Kammerorkester i fremtiden!

DET NORSKE KAMMERORKESTER:  First Light
Solist og leder: Pekka Kuusisto
Pentatone PTC 5186 745 (2021)
Spilletid: 47:49


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar