fredag 14. januar 2022

Underholdene tango-plate


 Tango er litt i vinden her på berget om dagen. Håkon Skogstad slapp sin tango-plate for ikke lenge siden, og nå er det Orkester Innlandet som kommer med musikk med den suggererende musikkstilen.


Denne platen er en samling med 13 tango-melodier, komponert av blant andre Heraclio Fernandez, Juan Caldarella, Angel Villoldo, Anibal Troilo, Gerardo Matos Rodriguez, Miguel Metamoros og ikke minst  mesteren selv - Astor Piazzolla.

Så har dyktige Sverre Indris Joner skrevet tangoen «Retrolonga», samt arrangert en rekke av de andre stykkene.

Musikken er underholdende og er trivelig lytting, der fiolinisten Atle Sponberg leder Orkester Innlandet på en meget god måte. Sponberg er forøvrig også orkesterleder på tidligere nevnte Håkon Skogstads plate.

Og man blir jo litt imponert over hvordan norske musikere på en levende måte kan assosiere seg med den litt mer sydlandske og latinamerikanske musikalske lidenskap. 

Nå er dette på mange måter en dansbar tangoplate (i alle fall i mange tilfeller), og underholdningsverdien er meget god, for det er lett å få fot til denne musikken. Vi får også på en fin musikalsk måte enda litt mer kjennskap til denne eksotiske musikkformen som så mange er blitt glad i.

Det er en rekke solister på platen som alle gjør en meget god formidlingsinnsats, så lytterkosen i godstolen blir så absolutt av det fine slaget!

Atle Sponberg og Sverre Indris Joner har også bidrat med fine tekster i cd-heftet.

God plate!

ORKESTER INNLANDET: Tango 4Strings
Atle Sponberg - fiolin, Ann-Helen Moen - sopran, Hilde Sponberg - cello
LAWO Classics LWC1230 (2021)
Spilletid: 54:07

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar