tirsdag 17. januar 2017

Musikalsk brass-fest

Enkelte ganger tar det bare sekunder før man skjønner at en plate er helt der oppe. Nordic Brass Ensembles siste plate «European Tour» er en slik en.Dette er et brass ensemble som virkelig leverer de musikalske varene. Her er det overskudd, finspill, trøkk og musikalsk humør i massevis.
Nordic Brass ensemble er sammensatt av musikere fra Trondheim symfoniorkester, Bergen-filharmonien, Oslo-filharmonien, Det norske Blåseensemble, Nasjonaloperaens orkester, Stockholm-filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Gøteborg symfoniorkester.
Ensemblet er vel kanskje noe av det fineste som finnes av denne typen i Norden. Musikerne er utrolig godt samspilte og deres individuelle kvaliteter er superbe.
Nå har de valgt et repertoar som kler denne besetningen (4 trompeter, 1 horn, 4 tromboner, tuba og slagverk) spesielt godt. Renessansemusikken er takknemlig i de fleste besetninger og her serveres helt herlige stykker som er signert Pareja, Morales, Gesualdo, Praetorius, Susato og Philidor - blant mange andre.
Dette er en plate som ikke har ett eneste dødpunkt og musiseringen er av høy klasse hele veien. Det er bare å fryde seg - mye fordi Lindberg Lyd nok en gang leverer en strålende produksjon.

NORDIC BRASS ENSEMBLE: European Tour
2l.128-SABD (2016)
Spilletid: 75.34

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar