torsdag 12. januar 2017

Spennende og eksotisk


 Kringkastingsorkesteret er med på en plate der den peruanske komponisten Celso Garrido-Lecca (f.1926) portretteres. Det er blitt et særdeles interessant møte.




Denne komponisten er nok ukjent for de aller fleste her hjemme, men musikken hans er absolutt verd å låne øret til.

Her møter vi en komponist med et vidt spenn i sin kompositoriske virksomhet. Og selv om verkene på denne innspillingen er skrevet med kun en tidsavstand på 14 år, så oppleves de som at komponisten har flere musikalske dimensjoner å jobbe ut fra. Her møter vi alt fra folkelige danser til en annen ytterkant i Garrido-Leccas kompositoriske virke.

Det er Kringkastingsorkesteret og Fort Worth Symphony Orchestra som "deler" denne innspillingen, og den har fellesnevneren at de ledes av den peruanske dirigenten Miguel Harth-Bedoya - som også er "vårt" orkesters sjefdirigent.

Formidlingen av Garrido-Leccas musikk er meget god, Det er overskudd og musikalsk finesse hos musikerne som gjør at det hørbare resultatet både er spennende og litt eksotisk. Det er jo alltid fasinerende å nærme seg musikk man sannsynligvis ikke har hørt før - og det er fint at Kringkastingsorkesteret er med på å formidle dette.

På platen:
«Danzas Populares Andinas» (1983)*
«Retablos Sinfonicos» (1980)**
«Suite Peruana» (1986)*
«Laudes II» (1994)*

CELSO GARRIDO-LECCA: Peruvian Suite
Kringkastingsorkesteret* og Fort Worth Symphony orchestra**
Dirigent: Miguel Harth-Bedoya
Naxos 8.573759 (2016)
Spilletid: 54:10 

PS: Undertegnede er i skrivende stund vikar i NRK Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar