torsdag 19. mars 2020

En eksplosiv fest

Per Arne Glorvigen (f. 1963) er en av de fremste bandoneon-spillere jeg har hørt - og som når han serverer musikk både som komponist og utøver - i sterkt samspill med cellisten Andreas Brantelid og Det Norske Kammerorkester - går det musikalske smilet nesten helt rundt!
Det er snaut 50 minutter med smittende musikk som virkelig får øregangene til å smile. De tre stykkene som er lydfestet har sin klare rot i tangoens musikalske liv, og den inspirasjon Glorvigen henter inn i sin musikk fra denne fantastiske musikkstilen gjør opplevelsen til oss i sofakroken meget god. For vi får oppleve en komponist som sammen med de tonale og svært så fine melodiske linjer også finner plass til kontraster ved å bruke mer moderne klanger i platas første verk «Dos Noruegos en Buenos Aires». Slikt sett blir dette verket av det særs levende slaget - godt fargelagt av Det Norske Kammerorkester.
Solistene er også av det solide slaget. Glorvigen selv finner vi på bandoneon og munnspill og Andreas Brantelid på cello. Og her får vi en formidling som er usedvanlig god. Samspillet mellom disse to musikerne er også av det fine slaget i de to kammermusikalske verkene som avslutter platen.
«Scenes des Bistrot», samt «Very early morning blues» viser hvor flott det klanglig spennet i disse instrumentene er. «Scenes des Bistrot» henter sin inspirasjon fra Paris, mens bluesen farger selvsagt hentes fra Chicago.
Denne bør anskaffes!

PER ARNE GLORVIGEN: «Buenos Aires, Paris, Chicago»
Per Arne Glorvigen, bandoneon og munnspill
Andreas Brantelid, cello
Det Norske Kammerorkester
Aurora ACD 5102 (2019)
Spilletid: 48:08


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar