mandag 28. november 2022

Den meningsfulle juleplaten!


 Det Norske Solistkoret imponerer igjen. Under ledelse av Grete Pedersen lanserer de «Veni - Songs of Christmas II» - en plate med et vidt spekter av musikk som bindes opp mot det å vente. 


Vel, her er det ingen vits i å vente - her er det bare å nyte en innspilling som er særdeles variert og ikke minst drivende god.

Solistkoret har med seg Gjermund Larsen på fiolin, Marco Ambrosini på nyckelharpa og Sondre Meisfjord på bass, og sammen lager de et fargerikt klangbilde. Her har de med de typsike julesanger som «Adeste Fidelis», «Sæle Jolekveld», Charles Ives sin fantastiske «A Christmas Carol», «Ding Dong, Merrily on High» og «Deilig er Jorden», flott satt sammen med blant annet «Den bortkomne sauen», Johann Sebastian Bachs «Komm, Jesu komm», «Sjå i stille vinterkveld» og «Julestev», samt noen mindre kjente perler som kor og instrumentalister krydrer denne svært så variert juleplaten med.

Igjen blir man slått av den enorme sangglede som finnes i dette koret. Diksjonen er nydelig og balansen i stemmene er rett ut sagt herlig. Når disse sangene krydres med blant annet nyckelharpa (som i «Adeste Fidelis»), blir lytteren tatt med i en helt annen musikalsk opplevelsesverden enn den man er vant til når det kommer til juleplater.

Med andre ord stikker denne innspillingen seg ut blant mange andre velmente, men akk så trauste juleplater. Her er det brukt fantasi og kløkt - og resultatet er strålende. 

Det er bare å skaffe seg denne - du blir garantert ikke skuffet!

DET NORSKE SOLISTKOR: «Veni - Songs of Christmas II»
Gjermund Larsen (fiolin), Marco Ambrosini (nyckelharpa), Sondre Meisfjord (kontrabass)
BIS-2511 SACD (2022)
Spilletid: 56:35


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar