mandag 27. februar 2017

Fagott, harpe og barokk

Dette er en plate du virkelig kan lytte til - eller gjøre andre ting til - eller lese en bok til. Med andre ord - en ytterst behagelig plate - med både transkripsjoner og originalmusikk for dette instrumentet. At akkompagnementet gjøres med en harpe sender den lyttende trivselsfaktoren enda et hakk opp.Komponistene Henry Eccles (1670-1742), Antoine Dard (1715-1784), Antonio Vivaldi (1678-1741) og Johann Sebastian Bach (1685-1750) er representert på platen, men det er kun Dards sonate som er originalt for fagott. Resten er - i beste barokkånd - transkribert.
Det er fagottisten Roman Reznik - som  for tiden er alternerende solofagottist i Oslo Filharmoniske orkester som sammen med ektefelle, harpisten  Delphine Constantin-Reznik - som i samarbeid gir ut denne platen. Og platen blir av den grunn unik - for det finnes neppe mange plater med barokkmusikk med fagott og harpe.
Det klingene resultatet er umåtelig godt. Musikerparet har et usedvanlig godt samspill - og musikken blir formidlet lyst, lett og luftig - helt i barokkens ånd.
Ved siden av sin jobb i Oslo-filharmonien er Roman Reznik en ettertraktet orkestermusiker, blant annet i Göteborg symfoniker, Mahler kammerorkester og Stockholm filharmoniske orkester. Delphine Constantin-Reznik har sitt daglige virke i Norrköping symfoniorkester, og har vært solist med en rekke orkestre i Europa.
Kombinasjonen fagott og harpe fungerer godt - det er denne platen et fint bevis på.

På platen:
Henry Eccles: «Sonate nr.11 e-moll»
Antoine Dard: «Sonata VI a-moll»
Antonio Vivaldi: «Sonata F.XIV N.7 a-moll» og «Cum Dederit» fra salme 127
Johann Sebastian Bach: «Partita c-moll» BWV 997

ROMAN REZNIK - DELPHINE CONSTANTIN-REZNIK: Masterpieces for bassoon and harp
Nilento records NILCD168 (2016)
Spilletid: 48.36

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar