torsdag 22. oktober 2015

Christiania Mannskor: Klang!

De har med de humoristiske stykkene, de dype» verkene og de folkelige sangene på denne platen. Christiania Mannskor under ledelse av Marius Skjølaas overbeviser på mer enn en måte. Dette er kvalitet - med smil!

Det er ikke alltid en mannskor-cd fortjener all den oppmerksomheten den kan få, men denne er meget god og gir både interessant lytting, god underholdning og jeg som lytter får lyst til å utforske enda mer rundt komponistene som presenteres.
På platen møter vi noen av de fineste kor-komponistene i Norge. Musikken er meget variert - og det er imponerende hvordan Christiania Mannskor formidlerer de forskjellige verkene. Musikken spenner fra å ha forholdsvis moderne klanger til små korstykker med bent ut romantiske farger.
Vi møter en humoristisk Jon Mostad (f. 1942) i to mindre verk, et spennende stykke basert på en Shakespeare-sonnette av Bjørn Kruse (f. 1946), den religiøse Kjell Habbestad (f. 1955), Knut Nystedt (1915-2014) og Kjell Mørk Karlsen (f. 1946), Ibsen-poesi tonesatt av Wolfgang Plagge (f. 1960), samt meget fine mindre korstykker av Carl-Andreas Næss (f.1969), og Henrik Ødegaard (f. 1955).
Det som virkelig fasinerer - ved siden av et meget godt sammensatt program er korets utrolige klang. I tillegg er korets medlemmer så dyktige med sin diksjon, at det er nesten unødvendig å ha tekstheftet foran seg.
Likevel er denne fyldige cd-boka med på å høyne en fra før av meget god lytteropplevelse. Man kan nesten kalle dette for en liten korfest av en cd.

PÅ PLATEN:
Jon Mostad: «I butikkenes skoger» og «Pusteøvelse»
Bjørn H. Kruse: «O, from what power»
Kjell Habbestad: «Hymni et sequentiae»
Knut Nystedt: «Beata nobia»
Wolfgang Plagge: «Nattens sanger»
Kjell Mørk Karlsen: «Qui degis in præsidio altissimi»
Carl-Andreas Næss: «Veldig reiser landet seg»
Henrik Ødegaard: «Og her er guten» og «Fri»

CHRISTIANIA MANNSKOR: Something New
LAWO Classics LWC1076 (2014)
Genre: Samtidsmusikk
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar