søndag 27. september 2015

Ensemble Ylajali: Klangfulle «Mariasanger»

Man blir imponert over dette korets fine stemmer. I tillegg til at det er balansert og flott ensemble, har de valgt å gi ut sin debutplate med Mariasanger. Slik kan lytteren få anledning til å bli kjent med denne typen musikk på en meget god måte.

Ensemble Ylajali er et 22 kvinner sterkt Bodø-basert kor som her presenterer musikk man ikke så altfor ofte hører. Det er meget prisverdig at et semi-profesjonelt kor gir ut en cd med denne typen musikk.
Det er den norske komponisten Frank Havrøy (f. 1969) som er representert med hele fire komposisjoner på denne platen. Og her får vi servert fire utrolig klanglige verk, som koret formidler på en meget fin måte. Platen innledes med hans «O Magnum Mysterium» - et studium i hvordan dissonerende akkorder skaper en klangbunn av skjønnhet. Dette er en perle av et verk.
Platen inneholder dessuten musikk av Javier Busto (f. 1949), Ramona Luengen (f. 1960), samt Knut Nystedt (1915-2014).
Ensemble Ylajali, (korets navn er forøvrig hentet fra Knut Hamsuns roman «Sult») fremstår som et meget harmonisk og godt vokalensemble som består av 22 kvinnestemmer. Balansen er god, og det er fasinerende å høre et ensemble med ro og klanglig trygghet.
Dirigent Pål-Are Bakksjø har her et godt kunstnerisk og stemmemessig materiale å arbeide med - for platedebuten er imponerende.

På platen:
Frank Havrøy: «O Magnum Mysterium», «Ave Maria», «Salve Regina», «Stabat Mater»
Knut Nystedt: «Mary's song»
Javier Busto: «Magnificat», «Salve Regina»
Ramona Luengen: «Salve Regina»

ENSEMBLE YLAJALI: «Mary's song»
Lawo Music LWM006 (2014)
Genre: Samtidsmusikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar