mandag 14. september 2015

Fransk-norsk sangkunst

Liv Elise Nordskog er fiolinist i Bergen Filharmoniske orkester - og sanger på høyt nivå. På denne platen har hun fordypet seg i sanger av Olivier Messiaen (1908-1992) og hans kone Claire Delbos (1906-1059). Slikt blir man imponert av.

Sopranen og fiolinisten imponerer på denne platen, der hun blir akkompagnert av Signe Bakke.
Platen innledes med høydepunktet om man kan si noe slikt om en god og gjennomarbeidet plate. Men «Poémes Pour Mi», som Messiaen skrev til sin kjære i 1936 er et fantastisk flott verk. De ni sangene viser hvor dyktig Messiaen var til å behandle klanger i sine verk. Og det er særdeles flott å høre samspillet mellom Nordskog og Bakken i denne musikken, som presenteres på en meget overbevisende måte.
Som et slags mellomspill presenterer de to «Trois Melodies» fra 1930. Tre små sanger som på blir godt tolket. Disse sangene er for undertegnede et nytt bekjentskap, men røper et stort talent fra den da 22 år gamle komponisten.
Platas avsluttende del er «L'Áme en Bourgeon» av Messiaens kone Claire Delbos. Teksten er skrevet av Messiaens mor, og da Delbos var gravid tonesatte hun disse åtte diktene.
Dette er en innspilling som gir et lite glimt av denne kunstneriske familien, godt formidlet av to fine norske musikere.

LIV ELISE NORDSKOG / SIGNE BAKKE: «Pour Mi»
LAWO Classics LWC1051 (2013)
Genre: Klassisk


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar