søndag 20. september 2015

Blockbird: Bløkkfløytens mangfold

Norsk musikk for blokkfløyte - smak på den! Her møter vi en glitrende musiker i Caroline Eidsten Dahl, som sammen med et knippe medmusikere serverer spennende musikk for et lite brukt instrument i norske konsertsaler.

Ikke overraskende er fuglen sentral i mye av musikken som presenteres. Blokkfløyten kan nok i mange tilfeller minne litt om fuglelåter, og når komponister også tar dette bokstavelig blir det mye fin musikk ut av slikt.
Hånd i hånd med den musikalske opplevelsen, kan lytteren får et ekstra fint innblikk i komponistenes tanker gjennom er godt cd-hefte ført i pennen av Dan Laurin - den svenske blokkfløyteutøveren som har erobret den internasjonale scenen.
Caroline Eidsten Dahl har for en del år siden fått Rikskonsertenes prestisjetunge lanseringsstøtte og har i etterkant turnert i blant annet Russland, Kina, India, Sverige og Norge.
Og det er lett å skjønne at dette er en kunstner som kan sitt instrument og som  har stor innsikt i musikken hun gir seg i kast med. Klangen er varm og hun spiller med mye følelser. En kan ikke være helt uberørt etter å ha hørt denne platen, som inneholder mye nydelig musikk for dette instrumentet. Spesielt fint er det å høre samspillet med blokkfløyte og orgel i Kjell Mørk Karlsens musikk.
Med seg har hun Per Arne Frantzen (piano), Vegard Lund (gitar) og Anders Eidsten Dahl (orgel).

På plata:
Lasse Thoresen: «Mirandas Flourish for solo recorder» (1985)
Egil Hovland: «Cantus II» op.83 nr.1 (1975)
Øistein Sommerfeldt: «Sonatine for treble recorder» op.47 (1977)
Bertil Palmar Johansen: «Cantus for solo recorder» (1982)
Morten Gaathaug: «Fugler i min natt» (1986)
Morten Gaathaug: «Seashore meditations» (2009)
Olav Anton Thommessen: «The Blockbird for tenor recorder» (1983)
Kjell Mørk Karlsen: «Choralsonate nr.1» (1969)

CAROLINE EIDSTEN DAHL: «Blockbird»
Lawo Classics LWC1069 (2014)
Genre: Samtidsmusikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar