søndag 23. februar 2020

Spennende og viktig korplate

Det Norske Jentekor er her med en spennende innspilling av to verk som virkelig setter øregangene i spenn. Dette er herlig musisering og formidling vi er vitne til på denne platen, der jentekoret under ledelse av Anne Karin Sundal-Ask - i samarbeid med en rekke andre sangere og musikere overbeviser!

Det er «The Beauty that Still Remains» av Marcus Paus (f. 1979) som innleder denne platen. Her er Det Norske Jentekor sammen med Frode Haltli på accordeon og Nora Aleksandra Lindeman Katla (sopran). Verket er skrevet i 2015  og er et sterkt vitnesbyrd på Anne Franks liv og bortgang under den 2. verdenskrig. Teksten er hentet fra Anne Franks dagbok og det er komponisten som har bearbeidet linjene. Paus fanger essensen av Anne Franks ord godt i dette verket og binder dette meget fint sammen med musikk som skaper både kontraster og likheter i ord og toner.
Maja S. K. Ratkje (f. 1973) er en av våre mest spennende komponister. Hun er kompromissløs i sitt virke - både som musiker og komponist, og bidrar alltid med sin musikalske nysgjerrighet til spennende prosjekter og ikke minst for oss lyttere - spennende opplevelser.
«Asylos» ble skrevet i 2013 og ble urframført under Olavsfestdagene i Trondheim til 100-års jubileet for kvinners stemmerett i Norge, og her er det kvinnens stemme som er i sentrum - bokstavelig talt.
På dette verket har Det Norske Jentekor med seg Marianne Beate Kielland (mezzosopran), sopranene Nora Aleksandra Lindeman Katla, Amalie Eikenes Randen og Selma Aurelia Holth, samt Schola Sanctae Sunnivae.
Og å bringe inn gregoriansk sang i dette verket gir deler av musikken en helt spesiell dimensjon, som skaper en fantastisk kontrast i denne fine musikalske opplevelsen.
Det Norske Jentekor imponerer stadig - og dette koret, som er en uavhengig videreføring av NRKs jentekor - viser hvor viktig dette koret er i den norske musikktradisjonen.
Tekstene til de to verkene finner du nederst på denne siden: http://www.2l.no/pages/album/157.html

Lyden er selvsagt optimal på denne produksjonen der Beatrice Johannessen, Jørn Simenstad og grammy-vinner Morten Lindberg igjen gir oss en superb klanglig opplevelse.

Her er det bare si tusen takk til alle de involverte - dette er en plate som lever!

DET NORSKE JENTEKOR: «The Beauty that Still Remains»
Dirigent Anne Karin Sundal-Ask
Solister: Marianne Beate Kielland (mezzosopran), Frode Haltli (accordeon)
Med: Schola Sanctae Sunnivae (Anne Kleivset - dirigent)
2L-157-SABD (2020)
Spilletid: 72:26

Platene er innspilt i 5.0 DTS HD MA 24/192kHz, 7.0.4 Dolby Atmos 48kHz, 2.0 LPCM 24/192kHz og 7.0.4 Auro-3D 96kHz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar