torsdag 27. februar 2020

Her snakker vi underholdning!

Norsk Tromboneensemble er ute med cd-platen «Nibbles». Dette er et knippe musikkstykker som kvartetten har hatt med seg på sine konserter rundt om i kongeriket. Og det er god underholdning de presenterer for sofalytteren.

En trombonekvartett er ikke dagligdags for oss musikkonsumenter, men disse fire musikerne henter frem både interesse, musikkglede og humør hos den som låner øret til denne innspillingen.
Musikken beveger seg fra tidlig barokk og helt opp til våre dagers lettere underholdningsmusikk. Slikt sett blir denne platen aldri kjedelig.
Det er bare tre av stykkene som med stor sikkerhet kan sies er skrevet for denne besetningen, resten av det som kokes i den boblende kjelen er fine arrangementer av blant andre Øivind Westby, Michael Levin og kvartettens egen Petter Winroth.
På den 400-årige musikalske reisen blir vi altså introdusert for musikk av Giovanni Gabrieli (1554-1612), Samuel Scheidt (1587-1654) og Ludvig van Beethoven (1770-1827). Joda, Beethoven skrev «Drei Equali« for trombonekvartett i 1812.
Ellers serveres det svisker som «Alfie», «Emigrantvisa» og lødige låter som «Money, Money, Money» (ABBA), og «No More Blues» - og også transkriberte stykker signert Georg Philipp Telemann (1681-1767), Claude Debussy (1862-1918) og George Gershwin (1898-1937).
Musikerne er godt samspilte. De har drevet med dette siden 2014 og med faste stillinger i Oslo-filharmonien og Kringkastingsorkesteret, kan vi som lyttere trygt lene oss tilbake for å la oss underholde i rundt tre kvarter.
Forresten - titt litt på cd-heftet også, her får du mer eller mindre opplysende anekdoter - både om musikken og om komponistene.
Dette er en god og underholdende plate - som kanskje kunne vært bitte-litte lengere!

NORSK TROMBONEKVARTETT: «Nibbles»
Musikere: Audun Breen, Sverre Riise, Peter Winroth og Clare Farr.
LAWO Classics LWC1194 (2020)
Spilletid: 45:43 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar