fredag 14. februar 2020

Mannskor til låns

Christiania mannskor er ute med sin tredje cd i en serie innspillinger der ordet something er sentralt (Something, old, something new, something borrowed and something blue). Selv om denne platen også viser mannskorets kvaliteter, er nok denne tredje produksjonen litt mindre interessant en de to foregående.

Musikken er mangslungen. Den er hentet fra Russland, Georgia, Bosnia, Romania, Latvia, Slovenia, Norge og Wales - og alt synges på norsk.
Og her ligger et lite ankepunkt. Forfatter Håvard Rem kan sine ting - men det sitter fortsatt et lite snev av musikalsk tradisjon igjen i undertegnedes hode. Det er ikke alltid at ny/oversatt tekst fungerer like godt på tradisjonelle melodier. Og det hadde vært utrolig spennende å høre disse sangene på orginalspråket - med Christiania Mannskor, enda spenstigere arrangementer, samt med en norsk oversettelse i tekstheftet.
Så selv om sangerne er gode og korledelsen er kyndig gjennomført av Marius Skjølaas, blir dette litt mindre interessant enn det kunne ha blitt.

CHRISTIANIA MANNSKOR: «Something Borrowed»
Marius Skjølaas - dirigent
LAWO Classics LWC 1188 (2020)
Spilletid: 52:26

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar