onsdag 12. februar 2020

Strengehygge

Gitaristen Njål Vindenes har her gitt ut en plate som enkelt sagt er god og koselig. Den er definitiv ingen musikalsk bombe, men er som et hyggelig vindpust i sofakroken.

14 trivelige småstykker samt en transkripsjon av Johann Sebastian Bachs «Preludium, fuge & allegro» BWV998 er samlet på platen. Og Vindenes gir oss en rekke av gitarlitteraturens delikatesser - blant annet den berømte romansen til Narciso Yepes, kjærlighetsvalsen til Ulrik Neumann og «Estrellita» av Manuel Ponce.
I løpet av de 51 minuttene platen varer opplever lytteren de myke sidene av det klassiske gitarspillet. Platen er blottet for musikalsk drama og musikk som virkelig krever noe av lytteren. Ikke noe galt i det, men etter hvert som den ene "gitarsvisken" tar den andre - så mistet i alle fall undertegnede litt fokus underveis - noe som hyggelig nok resulterte i flere gjennomlyttinger.
Og det skal sies at Vindenes er en mann med utsøkt fingerspill. Og når man virkelig setter seg ned for å lytte, så er dette en samling som er god å låne øret til.

Andre komponister som representert på platen er; Luis Sobral, Miguel Llobet, Calleja Gómez, Francisco Tarrega, Enrique Granados, Johan Kaspar Mertz, Eduardo Di Capua («O sole mio»), Mats Paulson og Roland Dyens.

NJÅL VINDENES: «Everyday»
Bergen Mafia Records 250956 (2018)
Spilletid: 51:00


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar