tirsdag 4. februar 2020

Romantikken blomstrer

Julius Röntgen (1855-1932) - er en tysk pianist og komponist, som ikke så alt for ofte finner veien til konsertsalen her hjemme. Litt dumt egentlig, for dette er god musikk - her flott formidlet på det tyske plateselskapet CPO av pianist Oliver Triendl og vårt hjemlige Kristiansand symfoniorkester.

Det er ikke ofte vårt sørligste symfoniorkester blir profilert på et utenlandsk plateselskap. Men her har det tyske CPO (Classic Produktion Osnabrück) funnet veien til Kristiansand og foreviget tre av Julius Röntgens klaverkonsert med den dyktige pianisten Oliver Triendl.
Röntgens musikk er holdt i den tradisjonelle romantiske formen - og skiller seg vel egentlig ikke så veldig ut fra musikken hans samtidige skrev, selv om de to siste konsertene på denne platen er skrevet så sent som i 1929 og 1930. Dette er god musikk, og det ble tiltalende lytting i de 70 minuttene platen varer.
Triendls spill er også av det tradisjonelle slaget - og hans samspill med Kristiansand Symfoniorkester er meget godt.
Lydmessig er dette en fin opplevelse, så lytt gjerne til denne platen - det kan godt hende du blir positiv overrasket over Röntgens skriverier.
Kristiansand Symfoniorkester og dirigent Hermann Bräumer overbeviser også som riktig gode formidlere.

På platen:
Klaverkonsert nr.3 d-moll (1887)
Klaverkonsert nr.6 e-moll (1929)
Klaverkonsert nr.7 C-dur (1930)

JULIUS RÖNTGEN: Klaverkonserter
Oliver Triendl, piano
Kristiansand Symfoniorkester - Hermann Bräumer (dirigent)
CPO 555 055-2 (2019)
Spilletid: 70:17

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar