onsdag 8. januar 2020

Av en annen verden

Her snakker vi klangbehandling - både fra komponist Kristin Bolstad (f. 1981) og vokalensemblet Stemmeklang. Musikk svever - stemmene svever og har du et godt musikkanlegg vil sannsynligvis det sveve også. Maken til stemmeprakt!

Fem spennende og strålende verk av Kristin Bolstad har funnet veien til denne innspillingen. Og her er det bare å la seg fascinere. For dette er vokalframføringer av ypperste merke. Musikken er meget godt laget - og når Lindberg Lyd tar med seg sitt avanserte opptakutstyr til Emanuel Vigeland mausoleum og fanger dette fantastiske lydteppet, der klanger og stemmer flettes i hverandre i denne utrolige akustiske lokalet, ja da blir det en usedvanlig stor opplevelse for oss som sitter i godstolen.
Komponisten har skrevet disse fem verkene spesielt for mausoleet i perioden fra 2009 til 2017, med tanke på de akustiske muligheter rommet gir. Og hun klarer virkelig å hente frem utrolig sterke klanglige kvaliteter. Ikke minst er hennes behandling av rommets etterklang virkelig fascinerende. Og til de fem vokalistene som er med på innspillingen er det bare en ting å si; Dette er perfekt!
Egentlig blir ord fattige når det gjelder denne innspillingen. Undertegnede har sittet som fjetret mens lydbildene har tatt rommet jeg som lytter sitter i. Dette er spesielt - og vakkert - vakkert - vakkert!

På platen:
«Echoes & Shadows» (2011)
«Stilla» (2011)
«TRY» (2017
«Mellom skyene» (2011)
«Tomba sonora» (2009)

Stemmeklang er: 
Kristin Bolstad, Julie Kleive, Linnéa Sundfør Haug, Karoline Dahl Gullberg og Gabrielle Sørensen.

KRISTIN BOLSTAD: «Tomba sonora»
Vokalensemblet Stemmeklang
2L 155 SACD (2019)
Spilletid: 49:44

Følgende lydmuligheter har platen:
5.0 DTS HD MA 24/192kHz
7.0.4 Dolby Atmos 48kHz
2.0 LPCM 24/192kHz
7.04 Auro-3D 96kHz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar