lørdag 11. januar 2020

Fest med Hadland og Oslo Kammerakademi

Det blir musikkfest når fem strålende musikere setter hverandre i stevne med denne innspillingen. Her får vi tre flott klaverkvintetter signert Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Franz Ignaz Danzi (1763-1826) og Ludvig van Beethoven (1770-1827).

For alle som er glade i nydelig musikk servert av et knippe helt strålende musikere, så gå til innkjøp av denne platen. Her møter du musikerne Christian Ihle Hadland på piano, David Friedemann Strunck på obo, Pierre Xhonneux på klarinett, Steinar Granmo Nilsen på naturhorn og Alessandro Caprotti på fagott.
Det er faktisk 10 år siden Oslo Kammerakademi så dagens lys - og de har markert seg godt på både den nasjonale og internasjonale arena med sine innspillinger, samt musisering på ledende musikkfestivaler som blant annet Rheingau Musikkfestival, Schleswig-Holstein musikkfestival, Glogerfestspillene, samt en rekke av kammermusikkfestivalene i Norge.
Denne gangen samarbeider de med Chistian Ihle Hadland - en av landets fineste pianospillere. Han har samarbeidet med en rekke meritterte dirigenter og musikere.
Dette er musikere som får de gamle mesteres skriverier til å blomstre. Det er elegant spill som oppvises og musikken formelig flommer ut av høyttalerne som den naturligste ting av verden.
Det er fem musikere som er på den samme musikalske bølgelengde. De er ytterst lydhøre i sitt samspill og formidlingen av musikken sitter der den skal.
Mozarts kvintett er legendarisk og satte en standard for denne spesielle besetningen, og det er jo stas at det finnes flere gode verk for en slik kvintett. Danzis er nok den minst spilte, men du verden hvor han kunne skrive for blåsere - noe han også ble kjent for under sin komposisjongjerning i Mannheim.

Lyden som tekniker Thomas Wolden tryller frem er som vanlig god på denne platen - og det er alltid hyggelig når musikerne selv skriver i cd-heftet. Denne gangen er det Hadlands penn som ledsager musikken.

På platen:
Wolfgang Amadeus Mozart: «Kvintett i Ess-dur» KV452
Ludvig van Beethoven: «Kvintett i Ess-dur» op.16
Franz Ignaz Danzi: «Kvintett i d-moll» op.41

CHRISTIAN IHLE HADLAND OG OSLO KAMMERAKADEMI: Mozart - Beethoven - Danzi
LAWO Classics LWC 1187 (2019)
Spilletid: 75:49Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar