tirsdag 28. januar 2020

En vakker musikalsk himmel

Folketoner, salmer og et lite blikk inn i samtidsmusikkens religiøse skjær er samlet på Uranienborg Vokalensembles cd «Himmelborgen».

En rekke spennende komponister finnes på denne platen, Samuel Sebastian Wesley, Charles Purday, Christian Sinding, Hans Leo Hasser, Egil Hovland og Trond Kverno er noen av navnene som har satt sitt musikalske merke på innspillingen. I tillegg finner vi en rekke dyktige arrangører av denne musikken.
Og for undertegnede er det spesielt «And when this flesh and heart shall fail» - arrangert av Marianne Reidarsdatter Eriksen, «Vreidedagen, han skal renna» i et nydelig arrangement av Marcus Paus, samt «Dagvise» der Bjørn Morten Christophersen har penslet ut den Førreformatoriske melodi som i mine ører klinger mest interessant - sett ut fra en sofalytters oppfatning.
Man kan si at platen er en oppfølger av den snart fire år gamle innspillingen Himmelrand. Det er ikke alltid like lett å lage en oppfølger som omfavner litt av den samme type musikk som den første platen inneholder. Derfor er det imponerende at dirigent Elisabeth Holte og vokalistene formidler en intensitet i fremførelsene av denne musikken - som jo klinger aldeles nydelig.
Uranienborg Vokalensemble innfrir igjen med sine klare stemmer, lydhør presisjon og klare diksjon. Koret har også en rekke flotte stemmer som ikler seg gode solistroller i de fleste sporene på platen.
Det er også av det gode at Kåre Nordstogas orgelspill er med på gi litt kontraster inn i innspillingen.

En stor klangblomst sendes i retning Morten Lindberg og hans fantastiske stab av lydfolk - det kan knapt gjøres bedre av andre.

URANIENVOKALENSEMBLE: «Himmelborgen»
Elisabeth Holte, dirigent
Kåre Nordstoga, orgel
2L 149 (2019)
Spilletid: 75:09


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar