lørdag 4. januar 2020

Holst og Elgar med Bergen-filharmonien

Bergen filharmoniske orkester er ute med en ny plate - denne gangen har de med seg den amerikanske dirigenten Andrew Litton. Det blir en meget god lytteropplevelse av to av de mest kjente verkene fra England.

Det er spennende når ett av våre flotte orkestre stikker frem sitt musikalske hode med innspillinger av Edward Elgars «Enigma-variasjoner» og Gustav Holsts «Planetene».
Musikerne fra Bergen gjør absolutt ingen skam på norske orkestre med sine tolkninger av disse to verkene. Orkesteret klinger godt, de solistiske innslagene er fine og Andrew Littons valg av tempi er gode, selv om jeg synes noen av satsene i «Planetene» blir litt anonyme - og da spesielt Jupiter-satsen. Ellers framføres satsene med god intensitet og solid spill.
Platens beste framførelse er uten tvil Elgars «Enigma-variasjoner». Her males de musikalske fargene på en fortreffelig måte - og samarbeidet mellom dirigent og orkester er superb.
Så selv om tolkningen av Holsts fortreffelige musikk ikke helt er der oppe, så er platen som helhet vel verd å lytte til.

GUSTAV HOLST / EDWARD ELGAR: Orkesterverk
Edvard Grieg kor
Bergen Filharmoniske kor og orkester - Andrew Litton (dirigent)
BIS 2068 SACD (2019)
Spilletid: 82:43




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar