mandag 20. januar 2020

Bartok, Skride og Aadland

Norske dirigenter markerer seg godt utenfor steinrøysa. Eivind Aadland gjester ofte WDR symfoniorkester - og her musiserer de sammen med det utrolig talentfulle fiolinisten Baiba Skride i Bela Bartoks spennende musikalske verden.

Musikken til Bela Bartok (1881-1945) er i stor grad inspirert av folkemusikk - og dette passer både solist, orkester og dirigent. Det spilles med oppriktig glød fra alle involverte - og spesielt solistens strålende kontrasterende spill er spennende å lytte til.
Eivind Aadland trer snart inn som ny sjefdirigent i Tasmanian symphony orchestra i Australia, og er meget etterspurt dirigent ute i den store musikalske verden. Her hjemme har han blant annet vært sjefdirigent i Trondheim Symfoniorkester og han gjester ofte orkestrene både i Bergen og i Oslo.
Men her er det altså tyske WDR symfoniorkester - som til daglig holder til i Köln han leder - og samarbeid er virkelig av det gode. Deres musisering med Skride er meget fin og med Aadlands orkesterledelse får vi levert en solid plate, med noen av de fineste stykkene for fiolin og orkester som ble skrevet på 1900-tallet. Lyden på denne Orfeo-innspillingen er også av internasjonal klasse - så her er det bare å nye!

På platen:
«Fiolinkonsert nr.2»
«Rapsodi for fiolin og orkester nr.1 & 2»

BAIBA SKRIDE (fiolin): Musikk av Bela Bartok
WDR Sinfonieorchester - Eivind Aadland (dirigent)
ORFEO C950191 (2019)
Spilletid: 57:44


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar