torsdag 23. januar 2020

Klassikere og klassespill

Robert Schumann (1810-1856) skapte to riktig så fine kammermusikkverk for piano og strykere. Nå har Nils Anders Mortensen og Engegårdkvartetten gitt de to herlige verkene liv på en ny plate.


Musikken er karakteristisk for Schumanns samtid. Pianostemmen er flott og når man får slik framførelsen av fem strålende musikere, så blir opplevelsen av denne musikken meget god.
Musikken som Schumann skrev i 1842 er sentrale i musikklitteraturen. Og det er to strålende verk vi får presentert. Det er egentlig mer enn merkelig at komponistens depressive perioder gir utløp for slik fantastisk musikk.
Musikerne på denne platen har en rekke innspillinger bak seg - og turnerer nasjonalt og internasjonalt. Det er - alle fem - lydhøre for musikken de tar tak i - og sammen har de her klart å lage en nydelig kammermusikalsk opplevelse for oss i godstolen. Musikerne formidler dette så inderlig og med slikt musikalsk driv at man er nødt til å la seg fascinere og imponere. At teknikken på opptaket også er av det ypperlige slaget gjør at dette har blitt en innspilling med internasjonalt snitt.

På platen:
«Klaverkvintett» op.44
«Klaverkvartett» op.47

Engegårdkvartetten består av;
Arvid Engegård og Alex Robson, fiolin
Juliet Jopling, bratsj
Jan Clemens Carlsen, cello

ROBERT SCHUMANN: Klaverkvintett og Klaverkvartett
LAWO Classics LWC1189 (2019)
Spilletid: 53:22

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar