fredag 10. januar 2020

Samtidens romantikk

Igjen overrasker Ståle Kleiberg med sitt musikalske univers. Denne gangen er det fire kammermusikkverk som presenteres - og her tar han oss med inn i noe som nesten kan kalles nyromantisk. For det er vennlig og vakkert det hele.

Alt som er nytt av musikkskapende trenger ikke være nybrottsarbeid i søken etter nye klanger - nye rytmiske tildragelser eller nye musikalske former. Ståle Kleiberg (f. 1958) har skapt musikk som er tiltalende å lytte til, samtidig som det er interessant.
Platen består av to sangsykluser og to instrumentalverk. Og bindingen mellom disse kommer tydelig frem i den musikalske poesi som Kleiberg skaper. Her oser det av skjønnhet, natur og litt melankoli som i en helhet skaper en lytteropplevelse som er av det aller beste slaget.
Dette er musikk komponisten vil vi skal ta til oss. Han forteller historier - godt hjulpet av poeten og vennen Helge Torvund, og omtale av de forskjellige verkene har Kleiberg selv ført i pennen i et rikt cd-hefte.
En rekke av våre spennende og delvis nye flotte musikere er samlet på denne platen. Musikken framføres med inderlighet og innlevelse - og det må jo være godt for en musiker å ha slikt materiale å arbeide med.
Lyden er igjen av det særdeles gode. Lindberg Lyd er viden kjent for sine produksjoner - og lydkvaliteten på dette albumet ligger på ingen måte bak de andre glimrende produksjonene.

På platen:
«Strykekvartett nr.3» (2018)
«Trur du på lyng?» (2018)
«Trio Luna» (2018)
«Lyssmeden» (2016)

Musikere: 
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Ole Christian Haagenrud, piano
Ida Kateraas, klarinett
Annika Nordstrøm, fløyte
Jan Petter Hilstad, bratsj
Ruth Potter, harpe
Atle Sponberg, fiolin
Anders Larsen, fiolin
Ole Wuttudal, bratsj
Øyvind Gimse, cello

STÅLE KLEIBERG: «Do you belive in Heather?»
2L 152-SACD (2019)
5.1 surround DXD 24bit/352.8kHz
Spilletid: 70:48

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar