tirsdag 21. januar 2020

En god trioplate

Trio ClariNord er et produkt av Norges Musikkhøgskole. Her er deres debut-plate med musikk av Ludvig van Beethoven (1770-1827), Carl Frühling (1868-1937) og Jon Øivind Ness (f. 1968). Med andre ord et variert og spennende program.

Det musiseres godt blant de tre musikerne i denne trioen. Likevel er det et ankepunkt - i «Klarinett-trio» op.38 av Beethoven. Her synes jeg egentlig kontrastene i spillet - og da i klarinettens klang blir litt i overkant. I de vare partiene i stykket er det riktig så delikat spill som presenteres, men tidvis er klarinettistens klang noe bastant og den kunne etter min mening vært en del rundere. Ja visst er klarinett et soloinstrument i verket, men den tar tidvis litt mye plass i klangrommet. Trioen er Beethovens eget arrangement av Septett i Ess-dur op.20 - og personlig foretrekker jeg den originale utgaven.
I Carl Frühlings «Klarinett-trio» op.40 er det derimot en litt annen klang i hovedinstrumentet - og her lekes det godt blant de tre musikerne som utgjør trioen Emilio Borghesan (klarinett), Paula Cuesta Redondo (cello) og Jie Zhang (piano).
Carl Frühling er en forholdsvis ukjent komponist for oss her på berget, men møtet med denne trioen gir så absolutt mersmak.
Platen avsluttes med «Sloughs» av Jon Øivind Ness. Dette verket føyer seg pent i Ness sin produksjon. Musikken er både underholdende og interessant og trioen gjør ingen skam på komponistens skriverier.
Platen er spennende og bærer bud om en trio som har et meget fint potensiale.

TRIO CLARINORD: Musikk for klarinett-trio
LAWO Classics LWC1126 (2019)
Spilletid: 79:20


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar