søndag 5. januar 2020

Meget fint triospill

De tre musikerne som denne gangen utgjør Oslo Philharmonic Chamber Group, serverer tre av de store klassikerne for klarinett, bratsj og klaver på en meget fin måte. Dette er kammerspill av høy klasse.

Det er en fornøyelse å høre den inderlige musiseringen som Leif Arne Pedersen på klarinett, Henninge Landaas på bratsj og Gonzalo Moreno på klaver formidler på denne platen.
Det er vakkert og mykt spill som trefferer øregangene. Robert Schumann (1810-1856) og hans «Märchenerzählungen» op.132 fremstår som de fineste små musikalske eventyr til oss som lytter. Likedan er «Kegelstatt-trioen» K 498 av Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) en ren nytelse å lytte til. Her er samspillet særdeles lekent - og de tre musiserende herrer har også med «Acht stücke» op.83 av Max Bruch (1838-1920) - et verk som med fordel kan spilles mer rundt om.
Trioens samspill er nydelig og det er spennende å høre den litt spesielle besetningen - for det er ikke skrevet så alt for mye musikk for disse tre instrumentene i samspill.
Platen er gjennomarbeidet og god og viser også hvor fint det det må være for orkestermusikere å finne sammen i kammermusikkens sfære.
Denne innspillingen anbefales kan jeg trygt anbefale.

OSLO PHILHARMONIC CHAMBER GROUP: Clarinet trios
Schumann/Bruch/Mozart
Lawo Classics LWC 1172 (2019)
Spilletid: 68:13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar